Tanszék története

Szeretettel köszöntjük a Geotechnika és Mérnökgeológia Tanszék honlapján!

 

A BME két, nagy múltra visszatekintő tanszéke, 2015 januárjától Geotechnika és Mérnökgeológia Tanszék néven egyesülve folytatja oktató- és kutató munkáját a felsőoktatási képzésben.

Elsődleges feladatunknak tekintjük az egyetemi alap- (BSc), mester- (MSc), valamint doktori képzésben (PhD) tanulmányokat folytató építőmérnökök számára a legmagasabb szintű, és átfogó szakmai ismereteken alapuló oktatás biztosítását. Célunk, hogy a jövő mérnökei naprakész elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkezzenek, magabiztosan mozogjanak a geotechnika és mérnökgeológia tudományának világában, felkészüljenek a szakmai megmérettetésekre, kihívásokra, és nem utolsó sorban megismerjék mindezek szépségét.

Tanszékünk oktatói számos hazai és nemzetközi kutatási projektben és konferencián vesznek részt, több külföldi egyetemmel és céggel folytatunk szoros együttműködést. Az aktív hazai és nemzetközi kapcsolati tőkénket így kutatásaink folyamatos fejlesztésébe, ígéretes hallgatóink jövőjébe fektetjük. Tevékenységünk hátterét akkreditált laboratóriumunk biztosítja, melynek felszereltsége az – anyagvizsgálatoktól tervezésig terjedő – ipari megrendelések teljesítését is lehetővé teszi.